Home
Help
Search
Login
Register
Club Corsa
September 05, 2010, 12:42:36 pm
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
September 05, 2010, 12:42:36 pm
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
Search
Advanced search
News
Ai vazut o Corsa pe strada si vrei sa-i cunosti proprietarul? Lasa-i un fluturas ClubCorsa. Gasesti
aici
modelul.
Stats
72672
Posts in
3199
Topics by
2266
Members
Latest Member:
mafitzu
Club Corsa
CORSA
Corsa C
Diesel
(Moderator:
haynesden
)
Curatare EGR la diesel
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
« previous
next »
Pages:
1
[
2
]
All
Go Down
Topic: Curatare EGR la diesel (Read 2865 times)
bavarezu_nrg
Jr. Member
Re: Curatare EGR la diesel
«
Reply #15 on:
March 23, 2010, 07:06:07 pm »
salut . daca cautai si in alte parti , cu siguranta ai fi gasit ce si cum au facut colegii respectiv eu . sa cureti egr singur fara a avea experienta in mecanica si ceva scule ,este exclus . daca esti din bucuresti iti dau un numar de telefon unde ma duc saptamana viitoare sa-l curat . pret 120 ron .
bafta
corsa 1,3 cdti
ionut4683
Newbie
«
Reply #16 on:
March 25, 2010, 09:28:56 am »
nu sunt din Bucuresti. Experienta prea mare nu trebuie in schimb trebuie scule, MUUUULTA rabdare si nervi
Corsa C 1,3 CDTI 70 CP 2005
bavarezu_nrg
Jr. Member
«
Reply #17 on:
March 25, 2010, 09:43:38 am »
ok , daca zici u ca nu-ti trebuie experienta ! e greu de umblat la egr fiindca este pozitionat in spatele motorului , ai doua variante sa umbli la egr : sa-l desfaci pe sus - trebuie sa stai aplecat peste motor , sau daca ai rampa,il poti scoate pe jos, insa la varianta asta nu stiu cat de greu este de accesat .
corsa 1,3 cdti
catalin_689
Newbie
«
Reply #18 on:
March 28, 2010, 10:11:39 am »
Quote from: catalin_689 on February 20, 2010, 09:32:46 pm
Sunt nou pe aici, sper sa nu incalc regulile clubului. Am un corsa 1.3cdti 70 cp 2004, teoretic cu 60.000 la bord. Ieri i-am facut revizia de 10.000 (ulei, filtre, ceva tinichigerie, ca dupa iarna) si azi dupa un drum destul de scurt - 200km, mi s-a aprins martorul de service in bord (cheia si masina
). In plus am senzatia ca motorul se incalzeste prea repede, dar fara sa treaca de 90 de grade si parca a devenit mai zgomotos.Martorul se aprinde cam la 2000 rpm, dar nu am sesizat pierdere de putere a motorului (nu l-am turat peste 2600). Ce ar putea sa aiba? Oricum eu sunt absolut profan in materie de mecanica si motoare ce-i frate E.G.R. asta?
Si o a doua rugaminte,dupa gerurile astea crunte, am schimbat uleiul (de la mobil 10 W 40 la Castrol 5 W 40 Magnatec). O fi bine, o fi rau?
catalin_689
Newbie
«
Reply #19 on:
March 28, 2010, 10:25:08 am »
revin. m-am documentat in ceea ce priveste sistemul de recirculare, am fost in service, am facut o diagnoza. Evident, eroare la sistemul de recirculare. Ciudat e ca in afara aprinderii martorului in bord, masina se comporta absolut normal (am calcat-o pina la 140, fara probleme). Ieri am dus-o la curatat. Dupa operatiune, nu se mai aprinde becul in bord, in schimb motorul e mort (moare pe drum drept, nu merge cu mai mult de 40 la ora), nu mai intra in functiune sistemul turbo (presiunea la diagnoza a iesit egala cu cea atmosferica). Cei din service (nu-i "banuiesc" de supracompetenta dau vina pe turbina, dar eu nu cred, atit timp cit ea functiona normal inainte de demontarea egr). Eu banuiesc ca valva egr a ramas blocata. Oricum coeficientul de recirculare a aerului era de 20 %, mai mic decit am citi eu aici ca trebuie sa fie la un motor diesel. Ce trebuie sa fac, ii pun sa o mai demonteze si sa o curete odata sau schimg egr? Si daca il schimb, cit ar costa valva? Mutumiri anticipate.
ionut4683
Newbie
«
Reply #20 on:
March 29, 2010, 07:09:51 am »
un pret mediu la supapa EGR este de aprox 700 ron......
masina chiar si fara turbina si fara EGR trebuie sa treaca de 40km/h. problema trebuie sa fie din alta parte. poate nu au montat corect dupa ce au curatat admisia
Quote from: bavarezu_nrg on March 25, 2010, 09:43:38 am
ok , daca zici u ca nu-ti trebuie experienta ! e greu de umblat la egr fiindca este pozitionat in spatele motorului , ai doua variante sa umbli la egr : sa-l desfaci pe sus - trebuie sa stai aplecat peste motor , sau daca ai rampa,il poti scoate pe jos, insa la varianta asta nu stiu cat de greu este de accesat .
m-am apucat de curatat dar m-am lasat dupa ce am desfacut cam jumatate...e intr-adevar greu de desfacut si nu aveam rampa.
in TIS2000 spune ca trebuie ridicata masina si pe dedesupt trebuie sa desfaci si electromotorul si sa dai jos lichidul de racire (operatiune optionala din punctul meu de vedere). fara doar si poate trebuie ridicata masina si dat jos electromotorul. Dupa aia ai ceva mai mult acces in zona supapei EGR (care este cel mai greu de dat jos). Electromagnetul se da relativ usor jos
pstefan
Sr. Member
DIESEL POWER ! PH-69-STF
«
Reply #21 on:
March 29, 2010, 08:38:34 am »
Quote from: catalin_689 on March 28, 2010, 10:25:08 am
revin. m-am documentat in ceea ce priveste sistemul de recirculare, am fost in service, am facut o diagnoza. Evident, eroare la sistemul de recirculare. Ciudat e ca in afara aprinderii martorului in bord, masina se comporta absolut normal (am calcat-o pina la 140, fara probleme). Ieri am dus-o la curatat. Dupa operatiune, nu se mai aprinde becul in bord, in schimb motorul e mort (moare pe drum drept, nu merge cu mai mult de 40 la ora), nu mai intra in functiune sistemul turbo (presiunea la diagnoza a iesit egala cu cea atmosferica). Cei din service (nu-i "banuiesc" de supracompetenta dau vina pe turbina, dar eu nu cred, atit timp cit ea functiona normal inainte de demontarea egr). Eu banuiesc ca valva egr a ramas blocata. Oricum coeficientul de recirculare a aerului era de 20 %, mai mic decit am citi eu aici ca trebuie sa fie la un motor diesel. Ce trebuie sa fac, ii pun sa o mai demonteze si sa o curete odata sau schimg egr? Si daca il schimb, cit ar costa valva? Mutumiri anticipate.
Pai inainte iti mergea bine pentru ca valva era blocata pe inchis. Acum nu mai e blocata si face figuri , trebuie schimbata.
Corsa C 1.3 CDTI Enjoy (10/2003)
catalin_689
Newbie
«
Reply #22 on:
April 01, 2010, 08:02:58 pm »
Multumesc celor care mi-au dat un sfat bun (stefan si ionut.) E adevarat , au montat gresit supapa. Intr-un final au reusit sa o curete, i-am facut o diagnoza si un test in oras, merge. Pretul? O sa rideti de mine, 2 milioane fara bacsis. Greseala mea ca am mers intr-un service mare (reprezentanta, nu spui care, da importanta) la recomandarea unui prieten. Citi nervi mi-am facut acolo, nu mai spun. Miine ii fac o proba adevarata, pentru ca am senzatia ca timpul de raspuns la "calcarea " pedalei de acceleratie este mai mare decit inainte de curatarea valvei, dar s-ar putea sa fie doar o impresie. Oricum aici, la club corsa i am aflat o gramada de lucruri utile si mai ales de la oameni dezinteresati, ceea ce conteaza. Inca odata , multumiri!
ionut4683
Newbie
«
Reply #23 on:
April 02, 2010, 02:40:26 pm »
mai poate sunt eu prost, dar, CUM MAMA NAIBII au montat gresit valva aia?
)))))))))) da cat de tampit poti sa fii sa o montezi gresit.......
parca traim in congo
)
scuze limbajul......
Pages:
1
[
2
]
All
Go Up
« previous