HomeHelpSearchLoginRegister

Welcome, Guest. Please login or register.
September 06, 2010, 03:37:44 pm

Login with username, password and session length
Search

News
Special pentru membrii forumului: sticker ClubCorsa. Detalii aici.

Stats
72766 Posts in 3201 Topics by 2271 Members
Latest Member: nek_eduard
+  Club Corsa
|-+  DISCUTII GENERALE
| |-+  Financiar (Moderators: TDR, Stefan)
| | |-+  Costuri RCA
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6 Go Down Print
Topic: Costuri RCA  (Read 5077 times)
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #15 on: January 18, 2008, 07:15:47 pm »

Crede-ma pe cuvant ca e RCA... daca faceam CASCO la aceeasi firma plateam 2400 si ceva cu fransiza 500 de euro Shocked Preturile aici cred ca sunt cele mai piperate din toata europa.

Aici toti asiguratorii au implementat sistemul bonus/malus si initial ti se atribuie o clasa de risc (normal este clasa a 14a). Daca nu faci boroboate, anual scazi cate o clasa si implicit scade si prima de asigurare. Daca te mananca in fund si cauzezi incidente, retrogradezi doua clase + ai procent de penalizare.

In plus, fiecare detaliu din profilul personal conteaza: femeile platesc mai putin decat barbatii, daca lucrezi la birou platesti mai putin decat unul de pe santier, daca esti cetatean roman platesti mai  putin decat un cetatean italian (la o simulare de tarif online diferenta a fost de aproape 300 de euro), daca ai sub 26 de ani platesti mai mult, necasatorit platesti mai mult s.a.m.d..

Daca as fi fost in clasa I as fi platit 300 si ceva de euri pe an.

Astra J 2.0 CDTI - Sport - White

Mama isi dojeneste fiul: - Aha, deci in Spania nu vrei, in Italia nu vrei, fotbal nu stii sa joci... bine ma, atunci dă la facultate... să ajungem rasul blocului!!!
Stefan
Moderator
Hero Member

« Reply #16 on: January 18, 2008, 07:26:16 pm »

SAI Fondiaria - 1.200 euro / an numai RCA. Adaugand furt/incendiu si vandalism/evenimente naturale urca la 1500  Roll Eyes

Stai putin... cum sa adaugi la RCA clauze de furt, incendiu, vandalism si evenimente naturale? Ce iti acopera tie RCAul asta de 1200E? Si ce ti-ar acoperi ala de 1500E?  Undecided

ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #17 on: January 18, 2008, 09:46:45 pm »

RCA stie toata lumea ce este.

Imi acopera daune facute cu masina:
 - la obiecte pana la 1.500.000 de euro (minimul prevazut de lege este 700.000, dar daca trimiti un TIR in decor nu prea acopera  Grin )
 - la terti tot pana la 1.500.000 de euro.

Deci indiferent ce belele fac eu cu masina, asigurarea acopera tot in limita a 1.500.000 + 1.500.000 de euro, iar pentru onoarea asta tre sa le platesc 1.200 de euro pe an. Repet, daca sunt cuminte, anual scade prima de asigurare.

Pe langa RCA, mai am si asigurare impotriva furtului si a incendiului. Daca imi fura masina in primul an, primesc alta noua. In anii urmatori se calculeaza valoarea de pe piata a masinii si primesc banii. Daca masina sufera daune cauzate de furt/tentativa de furt sau incendiu, mi se restituie contravaloarea reparatiilor si a pieselor de schimb.

Pe langa astea doua, mai am asigurare pentru acte de vandalism si dezastre naturale. Daca ma duc sa vad un meci de fotbal cu masina si mi-o gasesc vandalizata, sau cu vre-un pom cazut pe ea, mi se restituie contravaloarea reparatiilor si a pieselor de schimb.

Numai RCA chior ma costa 1.200 eur. Restul de 300 reprezinta furt/incendiu si vandalism/dezastre naturale. Ma mira faptul ca ti se pare ciudat ca am aceste clauze adaugate la RCA. Repet, nu este KASKO, daca as fi vrut si aia ajungeam pe la 2.400 de euro (full casco) sau aprox. 2.000 pentru coliziune (imi reparau ei masina daca mi-o distrug eu in urma unui accident cauzat de mine).

Exista si companii de asigurare unde totul se face online si de regula iesi cu aprox. 30% mai ieftin decat la o companie normala cu birouri si agenti. Am preferat o companie normala din motive subiective.

Mama isi dojeneste fiul: - Aha, deci in Spania nu vrei, in Italia nu vrei, fotbal nu stii sa joci... bine ma, atunci dă la facultate... să ajungem rasul blocului!!!
Stefan
Moderator
Hero Member

« Reply #18 on: January 18, 2008, 09:58:55 pm »

Da, mi se pare ciudat pentru ca in romania, RCA, este o asigurare facuta pentru o parte terta. Eu nu voi vedea niciodata bani de pe o asigurare RCA, indiferent de eveniment. Toate clauzele pe care le-ai zis mai sus, despre furt, tentativa de furt, incendiu, vandalism sunt clauze optionale la Casco tocmai din aceast motiv. Nu sunt obligatorii asa cum este RCAul, iar beneficiarul este cel care incheie contractul.
   Mi se pare enorm 1200E doar pentru a repara masina altuia la un eventual accident care este din vina mea. Sunt sigur ca sunt alte preturi la piese, alte masini pe strazi si alte statistici de accidente in Italia fata de Romania dar diferenta mi se pare incredibila.
   Ce este obligatoriu in Italia din ce ai zis? RCA-ul ala de 1200E?

Renu'
Hero Member

1.3 DIESEL 90HP 5 usi ENJOY

« Reply #19 on: January 18, 2008, 11:40:27 pm »

Mi se pare enorm 1200 E  RCA...la mine a costat 233 RON.Nici casco FULL nu m-a dus la mai mult de 28 mil/an (aveam mai putin de 1 an de permis cand am cumparat masina).
Exista ceva ce nu acopera RCA+CASCO(+VANDALISM)  ? ORICE (vatamari ale persoanelor, etc.. ?)?

URK peste tot !
Stefan
Moderator
Hero Member

« Reply #20 on: January 19, 2008, 12:18:10 am »

RCA asigura orice pentru celelalte persoane impicate intr-un accident rezultat din vina ta.
CASCO asigura pagubele masinii tale, in functie de clauze, iti acopera diferite evenimente.
De asta nu inteleg exact cum sta treaba in Italia...

Bodi
Hero Member

ex. bodyaron

« Reply #21 on: January 19, 2008, 12:19:37 am »

Si eu stiu ca asigurarea in Italia este f f f mare

Ex Corsa
New GTC rosu B 06 XXY
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #22 on: January 19, 2008, 01:57:29 am »

Da, mi se pare ciudat pentru ca in romania, RCA, este o asigurare facuta pentru o parte terta. Eu nu voi vedea niciodata bani de pe o asigurare RCA, indiferent de eveniment. Toate clauzele pe care le-ai zis mai sus, despre furt, tentativa de furt, incendiu, vandalism sunt clauze optionale la Casco tocmai din aceast motiv. Nu sunt obligatorii asa cum este RCAul, iar beneficiarul este cel care incheie contractul.
   Mi se pare enorm 1200E doar pentru a repara masina altuia la un eventual accident care este din vina mea. Sunt sigur ca sunt alte preturi la piese, alte masini pe strazi si alte statistici de accidente in Italia fata de Romania dar diferenta mi se pare incredibila.
   Ce este obligatoriu in Italia din ce ai zis? RCA-ul ala de 1200E?

Am impresia ca este o neintelegere aici Smiley

RCA-ul este acelasi peste tot in lumea asta. Pretul lui nu  Cheesy Iarasi, RCA-ul este obligatoriu peste tot in lume.
Faptul ca pe langa RCA altii mai au si alte  clauze, este ceva normal, in sensul ca nu sunt  incluse in RCA, sunt niste clauze separate incluse in aceeasi polita de asigurare. Daca voiam, in acelasi contract de asigurare imi asiguram si degetele, precum Jenifer Lopez fundul  Grin

Daca eu provoc un accident, nu vad nici un ban de la asigurare cu polita pe care o am acum (adica doar RCA). Toti ceilalti care sufera daune din cauza mea sunt despagubiti de compania mea de asigurari. Pentru ca eu sa vad bani, trebuie sa am CASCO.

De ce costa asa de mult RCA-ul in Italia? Pentru corectitudinea exprimarii, RCA-ul meu costa mult, din cauza ca e primul an in care sunt asigurat si nu se stie ce risc reprezint. In plus, profilul meu personal pare sa fie din categoria celor cu riscuri mai mari (casatorit/necasatorit, profesie, varsta, cetatenie, s.a.m.d.). Pe masura ce trec anii si eu sunt cuminte, voi plati din ce in ce mai putin. Daca acum as fi in cea mai buna clasa as plati aprox 300 de euro (e nevoie de 13ani fara accidente ca sa ajung acolo).

Cunosc persoane care scot din buzunar peste 2.000 de euro pentru RCA la masinile pe care le conduc. Vrei Q7, Cayenne, inseamna ca ai bani.

Mi se pare enorm 1200E doar pentru a repara masina altuia la un eventual accident care este din vina mea.

Cazuri ipotetice:
Merg pe autostrada cu 160 de kmph la o ora cu trafic normal si imi scapa tigara aprinsa din mana. Sau imi explodeaza un pneu.
Sau pe un drum european fac o depasire aiurea si oblig un TIR plin cu 32 de tone de televizoare LCD care circula regulamentar din sens opus sa iasa in decor si sa se rastoarne ca sa nu se urce pe mine.
Sau iau o curba cu viteza prea mare si oblig un autocar cu 50 de persoane sa se rastoarne incercand sa ma evite.

Ti-ar conveni sa dai 1.200 de euro cuiva care sa acopere pagubele produse? Stiu, nu se intampla asemenea accidente in fiecare zi (de intamplat se intampla, stati linistiti). Nu va ganditi doar la ipostazele in care dai cu spatele in parcare si spargi o tripla de __________ (completati marca masinii). Dealtfel, la asemenea incidente, vinovatul prefera sa plateasca din buzunar paguba decat sa apeleze la RCA si sa fie penalizat apoi.

Asigurarile aici costa enorm de mult in primii ani, dar nu am variante. Daca vre-o companie de asigurari din Romania s-ar deranja sa capete licenta pentru Italia, va garantez ca 50% din populatia Italiei ar deveni clienti.

Daca as fi baiat destept, as lua masina din Romania si as asigura-o tot acolo, dupa cum practica multi romani de pe aici.

Si stati linistiti, si in Romania or sa alinieze preturile la cele din occident. Sper sa implementeze si sistemul de bonus/malus. Poate in felul asta s-ar mai reduce si accidentele.

Drive safe!
« Last Edit: January 19, 2008, 02:08:06 am by ecstrim » Logged

Stefan
Moderator
Hero Member

« Reply #23 on: January 19, 2008, 02:11:13 am »

Ce pot sa zic... nu am spus ca nu te cred, doar ca mi se pare o suma ridicol de mare pentru ceva obligatoriu. Riscurile pe care le-ai amintit sunt aceleasi in Italia ca si in Romania, desigur cu anumite diferente, dar in in niciun caz diferente care sa sustina preturile zise de tine. Daca in Romania, sau oriunde in lume, companiile de asigurari pot avea profit, si te asigur ca au profit sanatos, cu preturile noastre "modice", in Italia de ce au nevoie de 1200E de masina?
   In concluzie mi se pare jaf ce se intampla acolo si chiar n-am avut idee de diferentele astea. Daca vor sa ne "aliniam" cu Europa la RCA, 3 sferturi din romani vor renunta la masini... dar poate asta e si ideea nu?

ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #24 on: January 19, 2008, 02:12:40 am »

Cand m-am hotarat sa cumpar masina, aveam doua variante: Golf 5 BiFuel (benzina + GPL direct din fabrica) sau Opel Corsa, ambele noi. Am renuntat la Golf din cauza ca RCA-ul m-ar fi costat 1.800 si ceva maruntis de euro.

@Stefan: si eu sunt complet de acord cu tine, pretul la asigurarea mea este exorbitant. Repet, nu toata lumea plateste la fel asigurarea. Din informatiile mele, in Italia asigurarile costa cel mai mult din Europa. O avea legatura cu faptul ca italienii sunt cei mai cinstiti oameni din lume (si Mafia este de fapt o scola de balet).

Puteam sa-mi fac asigurare  la o companie online, de exemplu la DirectLine as fi platit cam 700 de euro doar pt RCA, dar am ales o companie traditionala din motive personale.

alecsandrius
Sr. Member

« Reply #25 on: January 19, 2008, 03:06:31 pm »

E posibil sa ajute , e o promotie la RCA la OTP Asigurari la rca 180 ron pe 1 an, eu nu am gasit mai ieftin in alta parte (eu am 260 ron la astra de ex. ) dar imi expira luna asta .
Nu fac reclama nu lucrez la otp daca cineva se gandeste la asta.

CORSA ENJOY 1,3 CDTI 75 HP albcasablanca proiectoare
anemofis4
Hero Member

IF 85 DAV,45.000 km pana acum

« Reply #26 on: March 14, 2008, 11:08:18 pm »

rca la allianz pentru un an e 356 ron. mi se pare foarte mult. o sa mai caut. poate aveti niste tarife noi pe la rca. motor de 1.3 cdti

TDR
Moderator
Hero Member

« Reply #27 on: March 14, 2008, 11:39:44 pm »

Vezi daca mai gasesti oferta la omniasig in carrefour  Wink

Corsa D 1.4  Cosmo
anemofis4
Hero Member

IF 85 DAV,45.000 km pana acum

« Reply #28 on: March 18, 2008, 10:55:01 pm »

mdea, omniasigul m-a expediat rapid cu un rca de 530 ron.

deea
Jr. Member
**

B 65 TAA

« Reply #29 on: March 18, 2008, 11:52:29 pm »

Eu am dat la BCR Asigurari pt. un an intreg: Corsa 233,70 RON - motorul de 1.2, iar pt Astra 480 RON (aprox.)- motorul de 1.9. Mi s-a parut cel mai ieftin.

Oricum RCA-ul chiar nu conteaza la ce companie de asigurari este facut.

Bubu - Corsa Enjoy 1.2, 80 CP, Black Sapphire
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6 Go Up Print 
« previous next »
Jump to: