HomeHelpSearchLoginRegister

Welcome, Guest. Please login or register.
September 06, 2010, 03:05:00 pm

Login with username, password and session length
Search

News
Acum puteti sa contactati echipa de moderatori/admini pe yahoo messenger la id-ul: clubcorsa_ro .

Stats
72764 Posts in 3201 Topics by 2271 Members
Latest Member: nek_eduard
+  Club Corsa
|-+  ALTE MODELE OPEL
| |-+  Astra (Moderator: Stefan)
| | |-+  Agila cu motor 1.3 CDTI, nu trage si scoate fum albastru.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Topic: Agila cu motor 1.3 CDTI, nu trage si scoate fum albastru.  (Read 323 times)
misu
Jr. Member
**

« on: October 15, 2009, 12:15:45 am »

Am un prieten care are aceasta masina. De ceva vreme face probleme. Dupa o scanare singura eroare este la bujiile incandescente, 2 arse.
Am sch filtru de aer si motorina, degeaba. Tot nu trage, se tureaza greu.
Daca stie cineva, sau a intilnit aceasta la motorul CDTI, rog sa scrie aici.
Fialdo
Area moderator
Hero Member

Corsa C 1.3 CDTI

« Reply #1 on: October 15, 2009, 05:20:55 pm »

Motorul 1,3 cdti de pe agila este identic cu cel de pe corsa. Dupa parerea mea este un motor putin pretentios si de aceea trebuie folosita o motorina cat mai buna (a se evita statiile PECO care "inmultesc" motorina cu apa) si sa se faca toate schimburile la timp (ulei, filtre si atentie la distributie chiar daca-i pe lant)...
Daca masina "nu trage" pot fi urmatoarele probleme:
# motorina "proasta" ----- se pune un aditiv sau se completeaza cu o motorina buna
# filtru aer/motorina "imbascite" ----- se inlocuiesc
# probleme debitmetru ------ se curata cu un spray special sau se inlocuieste daca-i defect
# probleme EGR ----- se curata de decarburol/decarbusolv sau se inlocuieste daca-i defect
# furtunase aer fisurate si prinde aer fals ------ se inlocuiesc
La 1.3 cdti "pretentios" este si sistemul de injectie (injectoare, senzorii rampa comuna)

misu
Jr. Member
**

« Reply #2 on: October 17, 2009, 11:55:10 pm »

Am verificat si furtunele sint ok. La fel , schimbat filtre, ulei, nimic.
Am facut si o diagnoza si era o eroare de la EGR.Tre sa verific daca nu a ramas blocat deschis.
Fialdo
Area moderator
Hero Member

Corsa C 1.3 CDTI

« Reply #3 on: October 18, 2009, 10:50:40 am »

EGR-ul poti sa incerci cu OP-COM-ul sa-l inchizi si sa-l deschizi poate isi da drumul, daca nu merge trebuie sa-l desfaci (in aceasta situatie ai ceva de muncit) si normal ar fi sa-l si cureti daca tot te chinui atat cu el.

Cauta un service care verifica injectoare (sa aiba stand common rail) si incearca sa le faci o verificare si o curatare chimica (atentie sa nu le inversezi ca trebuie schimbate codurile din ECU)  

masini
Newbie
*

« Reply #4 on: January 04, 2010, 07:43:43 pm »

Eu cred ca daca il cureti se rezolba problema. Asa ceva am patit si eu la vecea masina. Era un Punto. Wink

Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to: