HomeHelpSearchLoginRegister

Welcome, Guest. Please login or register.
July 30, 2010, 04:28:26 am

Login with username, password and session length
Search

News
Acum puteti sa contactati echipa de moderatori/admini pe yahoo messenger la id-ul: clubcorsa_ro .

Stats
70482 Posts in 3077 Topics by 2196 Members
Latest Member: AUTOBOOM
+  Club Corsa
|-+  DISCUTII GENERALE
| |-+  Financiar (Moderators: TDR, Stefan)
| | |-+  Avantaje Corsa vis-a-vis de RCA si impozit auto anual.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Topic: Avantaje Corsa vis-a-vis de RCA si impozit auto anual.  (Read 344 times)
ionutz05cti
Jr. Member
**

« on: March 06, 2010, 04:57:15 am »

Propun acest subiect de discutie, asa cum reiese din titlu. Sa auzim cat plateste RCA si impozit fiecare posesor de Corsa (si nu numai) in functie de motorizare... E avantajoasa o masina de talia ei din punct de vedere al bugetului? Poate unii isi doresc un ...sa zicem "ceva" (fara sa-i dam nume) de 2.5 TDI, eventual break (pt. volum) sau berlina... Din ce am studiat, pt. Corsa mea de 1.2  voi plati cca. 50 RON impozit si 299 RON RCA pe un an; pe de alta parte, sa zicem ca ma bate gandul la o a doua masina de familie "o/un ceva", mare de 2.5...se pare ca trebuie sa platesc cca. 375 RON impozit anual si minim 600 RON pentru RCA... Merita? Presupunem ca "beneficiarii" vor fi: eu, sotia si un bebe Cheesy
Astept pareri..

Corsa C 1.2, 75 CP, 3 usi, 2003..."Gargaritza"
Tzutzurik
Sr. Member

« Reply #1 on: March 06, 2010, 07:07:55 am »

Pareri despre ce? Daca o sa ai bani de impozit si RCA? Asta numai tu poti sa stii. Oricum, nici Corsa presupun ca nu ti-ai luat-o doar ca e impozitul mic, nu? Parerea mea e urmatoarea: o masina ti-o iei punand in balanta nevoile si bugetul. Daca ai bani sa iei o masina scumpa, dar nu ai bani sa platesti impozitul la ea, ai cel putin o problema cu capul. Nu tu personal, imi cer scuze daca te simti jignit.

De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele

gaby_isro
Hero Member

IS 07 HZZ

« Reply #2 on: March 06, 2010, 08:02:13 am »

Intotdeauna o masina mica si-o ia in primul rand cel care:
a)face economie (aici intra taxe, intretinere, consum)
b)nu-si permite mai mult
c)ii plac masinile mici (in special Opel Corsa  Roll Eyes )
d)este ecologist
e)nu ii trebuie o masina mai mare
f)vrea sa conduca ceva mai usor
...mai completati voi daca am omis ceva...eu unul ma regasesc cam la toate variantele

Corsa C nJoy, 2003, motor Z10XE, ABS, EPS, 4x airbag, AC manual, black pearl, jante aliaj originale 14"
http://www.clubcorsa.ro/index.php/topic,2712.0.html
Tzutzurik
Sr. Member

« Reply #3 on: March 06, 2010, 08:52:06 am »

Intrebarea lui era alta. El nu cauta motive sa-si ia o masina mica, vrea sa stie daca merita sa-si ia si una mai mare.

De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele

marean_aiss
Hero Member

« Reply #4 on: March 06, 2010, 10:01:13 am »

se merita masina mai mare cu motor de minim 2500 cmc, daca propietarul are domiciuliu la Sat , intr-o comuna mai mica, daca este pensionar este si mai bine , de ex Rca pentru un pensionar care are un opel frontera 3.500 cmc pe 1 an ajunge la 500 ron , cu impozitul nu e mare diferenta trebui doar sa te interesezi la primarie inainte sa cumperi masina si sa o treci pe numele pensionarului  Cool

Corsa D z12xep AC,CD30MP3 , BC, Cruise Control ,Scut motor, Proiectoare Ceata, Ornament pe stalpii laterali Cosmo, Bavete noroi!
nyck88
Full Member

BR 76 TFS

« Reply #5 on: March 06, 2010, 10:38:52 am »

Ptr un pret RCA si Impozit decent se merita o masina de pana in 2000 cmc, preferabil benzina si un an cat mai bun! problema este ca daca ai masina noua ...trebuie si un casco, aici intra alte cheltuieli!
@ gaby_isro    nu cred ca isi ia cineva o  corsa ptr ca este mica, mai repede cred ca isi cumpara cineva corsa ptr ca este Opel, stii parerea romanilor despre masinile germane ! 

TDR
Moderator
Hero Member

« Reply #6 on: March 06, 2010, 12:05:13 pm »

RCA-ul variaza  si in functie de varsta,stare civila,numarul la pantof si altele iar de impozit anual nu  pune problema la corsa ,unde cel mai mare motor este de 1.7.

Impozitul nu mi se pare o chestiune care sa ma faca sa optez pentru o masina sau alta atat timp cat motorul care il vreau pe ea este de maxim 2000 cmc.Avand in vedere costurile benzinei,reviziilor,asigurari si a altor cheltuieli impozitul mi se pare ceva nesimnificativ.

Daca ai bani sa alimentezi si sa intretii un motor de 2.5 ar trebui sa ai bani si de rca si impozit.
In alta ordine de idei acest topic se inchide deoarece exista deja topicuri dedicate atat RCA-ului cat si  impozitului.
« Last Edit: March 06, 2010, 07:29:32 pm by TDR » Logged

Corsa D 1.4  Cosmo
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to: