Home
Help
Search
Login
Register
Club Corsa
September 05, 2010, 12:42:11 pm
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
September 05, 2010, 12:42:11 pm
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
Search
Advanced search
News
Special pentru membrii forumului: sticker ClubCorsa. Detalii
aici
.
Stats
72672
Posts in
3199
Topics by
2266
Members
Latest Member:
mafitzu
Club Corsa
CORSA
Corsa C
Diesel
(Moderator:
haynesden
)
Corsa 1.7 cdti 2004
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
« previous
next »
Pages:
[
1
]
2
3
All
Go Down
Topic: Corsa 1.7 cdti 2004 (Read 745 times)
Andutzu
Newbie
Corsa 1.7 cdti 2004
«
on:
March 09, 2010, 12:54:29 am »
Salut baieti. Va rog sa ma lamuriti si pe mine, ca nu am gasit pe niciun forum, niciun topic pentru acest motoras, in afara de niste chestii vagi, care mai rau m-au bagat in ceata.
Momentan am o skoda octavia tour din 2007, 105.000 km, facuti de mine in tara, 1.9 tdi pd 101 cp.
Din cauza CRIZEI, am ajuns la concluzia ca imi trebuie o masina mai mica (nu mai putin pretentioasa
)(masina e inleasing si a inceput sa se simta rata) Nu am schimbat in acesti 3 ani nimic in afara de consumabile, dar stiu povestea, fara mers subturat, motorina doar de soi, minim 1 data pe zi dat un 4500/rpm (cu motor cald) pentru turbo injectoare etc. Nu mers pe rezerva. Masina a fost intretiunuta corespunzator, si m-a servit ca atare.
Acum, m-am indragostit de un corsa
, am mers cu un amic cu un model din 2004 1.3 cdti, masinuta super ok. Parca eu vreau ceva mai multa putere.
Ce stiti de motorul de 1.7 cdti? Vreau sa zic, din experienta, sau auzite (dar sa fie vb despre persoane care stiu sa exploateze o/un masina/motor nu despre batranei si mers subturat).
Am gasit un model din 2004 cu 147000 km, din cehia, de la proprietar nu parc/dealer etc, cu carte service la zi. Masina e cam full cred eu (climatronic,comezi pe volan,xenon...le stiti voi mai bine). Inca nu am luat legatura cu respectivul pentru ca vroiam o parere "mai avizata", dat fiind faptul ca nu ma pricep la opel (inca!
) Omul vrea 3950 euro pe ea cred ca o lasa la 3500. Va rog spuneti-mi ce credeti daca sunt multi km...pareri pareri...Multumesc, si imi cer scuze daca nu am cautat cum trebuia, si am dublat vreun topic. Numai bine!
pstefan
Sr. Member
DIESEL POWER ! PH-69-STF
Re: Corsa 1.7 cdti 2004
«
Reply #1 on:
March 09, 2010, 08:00:14 pm »
Cred ca o sa bagi mai multi bani in Corsa decat in Octavia aia
Corsa C 1.3 CDTI Enjoy (10/2003)
Andutzu
Newbie
«
Reply #2 on:
March 09, 2010, 08:22:56 pm »
As fi recunoscator daca ai prezenta si niste argumente pentru raspunsul dat, ca de priceputi d-astia care arunca raspunsuri in sictir sunt satul.
Da si tu niste detalii, la ce ar trebui sa ma uit la km astia, ce crezi, e mult pentru un diesel, etc. Tu cu a ta ai avut prbleme deosebite? Ai grija de ea? Esti vreun gigi_pedala care n-are bani de ceva mai rapid face raliu cu corsa?
Eu vreau o masina decenta pentru vremurile care le traim, ca sunt satul de baietasi cu passat-uri, bmw-uri, audi-uri care merg numai pe rezerva ca n-au bani, dar de ei sunt smenarii.
Multumesc, si sper sa nu ajung sa constat ca poate a fost o gresala fapta ca v-am cerut parerea?
«
Last Edit: March 09, 2010, 08:28:19 pm by Andutzu
»
raul
Hero Member
«
Reply #3 on:
March 09, 2010, 08:30:01 pm »
daca de raspunsuri d-e astea esti satul ia o corsa si vezi!
Z 10 XE
Andutzu
Newbie
«
Reply #4 on:
March 09, 2010, 08:43:03 pm »
Chiar nu exista cineva care sa poate scrie in baza unor argumente solide. Eu credeam ca sunt masini bune, si sunteti toti multumiti de ele, cel putin, dar vad ca faceti anti-reclama la buburuze!
raul
Hero Member
«
Reply #5 on:
March 09, 2010, 09:02:18 pm »
-unu la mana daca o iei, intereseaza-te cat costa distributia, egr-ul si alte piese
-doi un pret mic ascunde ceva
-trei la km astia s-a cam tras de masina, daca a condus-o unul cu picior mare sa vezi si de o turbina
-patru eu am luat o corsa din 2001, 1,0l , 160000 km, am dat pe ea 2100 euro neanmatriculata (taxa 130euro), pana acum am schimbat egr, discurile si tamburii de frana, acu s-a fisurat galeria de evacuare, per total am ajuns cumasina la aproape 3000euro.
nu stiu ce ce sa te sfatuiesc, duminica am vazut una in piata cerea 3000 inmatriculata, cu putine dotari, 1,3l D
Z 10 XE
Andutzu
Newbie
«
Reply #6 on:
March 09, 2010, 09:08:38 pm »
Iti multumesc, intradevar si eu eram de parere ca sunt cam multi km, dar necunoscand cam care sunt "bubele" acestei masini vroiam o parere de cunoscator. Daca tot mi-ai raspuns, de aceasta (
http://www.bestauto.ro/opel/corsa/autoturism/auto/1461267.htm?fuelname=diesel&year=7/2004&colorname=albastru&countyname=cluj&price=4700
) ce parere ai?
marius_902002
Sr. Member
«
Reply #7 on:
March 09, 2010, 09:23:49 pm »
Suna foarte tentant ce ai gasit prima data...
Doar ca si mie mi se pare putin cam mic pretul. A mea tot pe-acolo a batut 3.8-4.0 kEuro si e cheala aproape. 148.000 nu e mult pt un diesel... merg mult si bine daca ai grija de ele...
Cat despre a doua: nu stiu de unde are 80 cp... ca 1.3 are 69 stock si vreo 90 cu chip. Arata binisor si are optiuni...
Eu am 1,3 si sunt foarte multumit de el... Succes in cautarea unei masini bune.
Andutzu
Newbie
«
Reply #8 on:
March 09, 2010, 09:30:47 pm »
MUltumesc
Abia astept sa iau si eu una si sa vin pe la intalniri. Numai bine!
Fialdo
Area moderator
Hero Member
Corsa C 1.3 CDTI
«
Reply #9 on:
March 09, 2010, 09:39:01 pm »
Este posibil sa va contrazic putin:
Initial motorul diesel de 1,7 de la Opel a fost produs de Isuzu si nu a putut fi considerat un motor f fiabil, avand mai multe "bube". Si aici ma refer la 1,7 (T)DI.
Ulterior inginerii de la Opel au venit cu varianta de 1,7 diesel pe rampa comuna (common rail), iar eu unul consider ca au facut o treaba buna. Motoarele de 1,7 CDTI sunt mult mai fiabile si au un consum redus. Sunt insa foarte pretentioase vis-a-vis de calitatea combustibilului.
Un motor diesel se spune ca este garantat 300.000 de km, asa ca 150.000 de km la un diesel nu este f mult.
Motorul 1,3 CDTI a fost preluat de Opel de la Fiat si, cu ceva ani in urma, acest motor chiar a fost premiat pt calitatile lui. Este un motor f economic si destul de "fortos" in ciuda celor doar 1248 cmc care-i are.
In general costurile de intretinere ale masinilor Opel sunt destul de accesibile pt noi romanii si in multe cazuri chiar mai ok decat la Skoda.
yahoo mess:
clubcorsaiasi@yahoo.com
Andutzu
Newbie
«
Reply #10 on:
March 09, 2010, 10:53:45 pm »
In sfarsit un raspuns complet. Acesta este masina in cauza. Scuze de link, dar asa l-a pus. Multumesc
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&lang=en&scopeId=C&_features=on&bodyStyleRadio=on&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.modelDescription=1.7+cdti&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2004-12-31&minMileage=&maxMileage=&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&minPrice=&maxPrice=4001&export=ALSO_EXPORT&fuel=&transmission=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&climatisation=&numSeats=&doorCount=FOUR_OR_FIVE&emissionClass=&emissionsSticker=&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals=
raul
Hero Member
«
Reply #11 on:
March 09, 2010, 11:45:32 pm »
frumoasa micuta, vad ca bancheta din spate se poate rabata si partial (numa buna pt trei+bagaje)
un lucru ce nu imi place este palnia din portbagaj, sa nu fi bagat motorina de la bidon(din aia naspa), sau poate o filtreaza pe aia de la benzinarie
oricum bafta la ea si daca mergi tu dupa ea baga-i de vina, poate mai lasa din pret
Z 10 XE
DB-55-MAI
Hero Member
Nimic nu este intamplator.
«
Reply #12 on:
March 10, 2010, 10:10:25 am »
Fialdo nu cred ca sunt singurul care are o parere diferita fata de ce spui tu.
Se stie clar ca motoarele isuzu (T)DI au fost mult mai fiabile decat CDTI-urile dar si mult mai lenese.
Daca e s-o iau personal,DI meu de cativa cai a pus in cap vreo 2 sau 3 cdti-uri cu proprietari care le intretineau.Piesele la DI sunt mai ieftine in marea majoritate iar cateva din problemele lor mari! au fost senzorul de turatie si acele lipituri reci ale calculatorului de injectie,acum daca deschid lista la CDTI cred ca o sa fie si mult mai lunga si mult mai costisitoare.
Dar,in final,spun ca PUTEREA costa.....
ps:motorul 1.7 DI consuma mai putin decat 1.7 CDTI
Corsa C y17dtl. Diesel POWER
pstefan
Sr. Member
DIESEL POWER ! PH-69-STF
«
Reply #13 on:
March 10, 2010, 10:35:09 am »
Pt motor nu ne putem pronunta , intreaba mai bine posesorii de Astra .
Pentru restul masinii:
sa fii pregatit sa iti clantane dintii din cauza amortizoarelor rigide.
Vei avea probleme si cu caseta de directie care o sa iti faca zgomot si va cere inlocuire sau schimbarea unei bucsi din ea , oricum opreatiune destul de complicata.
Vei vedea ca o Corsa din afara Romaniei e mai coborata si vei avea probleme cu garda la sol.
piesele la Corsa sunt mai scumpe decat la Astra pentru ca e mai putin populara
Eu am schimbat acum 2 ani radiatorul de AC si m-a costat 800 de lei + freon si manopera undeva la 1200 de lei. ( 2 incarcari freon , prima de test la vechiul radiator).
La motorul Z13DT sunt o multime de probleme legate de rola alternator, pompa motorina ,injectoare , EGR. Nu este un motor fiabil , a fost premiat in 2005 pt ca era economic pt clasa lui.
La Z17DT sper distributia este pe curea din cate stiu , altceva despre motor nu stiu , este insa un coleg pe forum care are acelasi motor.
Nu pot spune ca am avut prea multe probleme cu masina(cumparata SH in iulie 2007 la vreo 120k acum am vreo 180k) :
Am schimbat bucsele pe bascule(scumpe, 700 de lei toate , pivotii(60-70 lei bucata), am gresat rola alternator , am schimbat EGR(500 de lei), ulei+filtre undeva peste 300 de lei, placutele de frana doar o data (au vreo 53k km),bieletele antiruliu de 2 ori(150x2).
Caseta de directia cloncane de la inceput , nu am schimbat-o inca.
Eu nu vad niciun motiv sa treci de la o masina destul de fiabila la o Corsa... Mai bine un Logan daca vrei economie , parerea mea. Eu cred ca in viitor o sa aleg un logan , 5 ani garantie , fiabilitate si economie.
Corsa C 1.3 CDTI Enjoy (10/2003)
Andutzu
Newbie
«
Reply #14 on:
March 10, 2010, 12:38:28 pm »
Prietenul cu care am mers cu corsa, are intradevar masina luata din italia, imi spunea ca e mai joasa, are si suspensii sport pe ea, jante pe 16, deja te dor rinichii.
Nu am crezut ca trebuie sa ma astept sa am atatea probleme (daca nu ma razgandesc, sper sa nu fie cazul). Culmea, si el mi-a zis ca ii pare rau ca nu si-a luat un logan
Cu skoda, e mai complicata treaba, fiind in leasing, si mai am de plata cu tot cu valoarea reziduala, vreo 8000 euro. Masina are putin peste 100.000 km, si ma astept sa inceapa sa cada piese, de accea vreau s-o marit. Multumesc
Pages:
[
1
]
2
3
All
Go Up
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination: