HomeHelpSearchLoginRegister

Welcome, Guest. Please login or register.
September 06, 2010, 03:54:47 pm

Login with username, password and session length
Search

News
Acum puteti sa contactati echipa de moderatori/admini pe yahoo messenger la id-ul: clubcorsa_ro .

Stats
72768 Posts in 3201 Topics by 2271 Members
Latest Member: nek_eduard
+  Club Corsa
|-+  ALTE MODELE OPEL
| |-+  Astra (Moderator: Stefan)
| | |-+  Biancaneve - Astra J 2.0cdti 160cp Sport - Olympic White
1 Member and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 [2]  All Go Down Print
Topic: Biancaneve - Astra J 2.0cdti 160cp Sport - Olympic White  (Read 608 times)
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #15 on: May 25, 2010, 12:17:39 pm »

Ai dreptate, berlina inseamna sedan, am gresit eu. Astra este hatchback, nu berlina.

In restul trebuie sa te contrazic Smiley

1. Astra nu cantareste 1700 de kg! 1700 cantareste masina testata de Quattroruote; sa nu generalizam: la a mea scrie in certificatul de inmatriculare ca are aprox. 1450 de kg fara combustibil si pasageri (masa de mers in gol se cheama? ca nu mai tin minte). O Astra nivelul de baza si cu motorul 1.3 nu are cum sa cantareasca 1700 de kg.

2. Diferentele de consum sunt nerelevante, la fel ca si timpii de acceleratie. Nici nu am adus in discutie aceste date, sunt constient ca nu se pot compara o cutie automata cu o cutie manuala. Chiar ma intreb ce dracu a fost in mintea aluia care a facut comparatia asta.

3. La testele de franare conteaza mult pneurile, asfaltul si conditiile atmosferice (asta presupunand ca factorul uman nu influenteaza testul). Dar cand entitati diferite efectueaza teste separat si la distanta de franare apare o mica diferenta este clar ca datele sunt destul de exacte iar diferenta dintre masuratori de data de conditii gen pneuri, asfalt. Diferente de ordinul metrilor mi se par prea mari ca sa fie datorate doar pneurilor si restului de factori.

Astra J 1.7 a franat in 60 de metri. Astra J 2.0 este mai grea, dar are si discurile de frana majorate si, implicit frane mai puternice. In mod sigur n-o sa franeze in fix acceasi distanta, dar sunt convins ca n-o sa fie cu mult mai mult. Internetul este mare nu e mare lucru sa se adune date din mai multe teste si apoi sa se confrunte, daca se vrea.

Astra J 2.0 CDTI - Sport - White

Mama isi dojeneste fiul: - Aha, deci in Spania nu vrei, in Italia nu vrei, fotbal nu stii sa joci... bine ma, atunci dă la facultate... să ajungem rasul blocului!!!
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #16 on: June 03, 2010, 02:29:47 am »

Sunt la 2.200 km parcursi (majoritatea in autostrada) si revin cu alte impresii.

Incepe sa se simta diferenta intre modul Sport si Tour (sau cel putin incep sa ma obisnuiesc eu). Diferenta cea mai mare o constituie suspensiile, in modul Tour filtreaza mult mai bine micile asperitati; nu am observat nici o diferenta la denivelarile mari. In curbe masina nu se inclina deloc in nici unul din cele doua moduri si nici la franare. Am mai remarcat si ca daca tin viteza constanta pe tour si trec in mod sport masina accelereaza fara ca eu sa apas pe pedala de acceleratie. Per ansamblu, in Sport lasa impresia ca e o alta masina, devine mai nervoasa.

Directia este precisa, desi as fi preferat ca macar in modul sport sa aiba un raspuns mai direct. Aceeasi senzatie o aveam si la Corsa D, desi mult mai accentuata.

Tinuta de drum a masinii este excelenta pe asfalt; am inceput incet incet s-o testez la viteze mari pe autostrada si am ramas placut surprins. Fara sa realizez am si exagerat, in curba de 130 - 150 kmph am intrat cu 220 Cheesy masina nu s-a miscat nici macar o virgula de la traiectoria impusa si a fost foarte "plata" in viraj, in schimb era sa fiu aruncat din scaun Cheesy asa mi-am dat seama cu ce viteza circulam. Pur si simplu suspensia functioneaza asa cum trebuie. Am inceput s-o verific si la capitolul viraje ac de par si deocamdata se prezinta foarte bine.

Confort: era sa dau de 3 ori in tot atatea radare fixe pe autostrada, de fiecare data cu viteze destul de mari. Trebuie sa ma obisnuiesc sa ma uit mai des la vitezometru, la 160kmph am impresia ca merg cu 130. Pe o bucata de autostrada de vre-o 150 de km, 3 benzi, drumul drept, tempomatul la 135kmph, era sa adorm de doua ori de plictiseala (ziua in amiaza mare si nu eram deloc obosit).

Consum: Daca merg ca un om normal in limitele legale de viteza chiar si putin peste, consumul mixt este un 6.8% cu traseu urban, extraurban si autostrada in proportii egale si fara sa-mi refuz cate o depasire in forta. Momentan computerul de bord indica 7.3%, asta din cauza ca mi-am facut de cap in autostrada.

Vizibilitate: Per total este ok, desi in multe curbe la stanga am probleme cu montantul A, incepe sa ma deranjeze ca uneori ascunde fix masinile care vin din sensul celalalt.
Cu mersul inapoi incep sa ma obisnuiesc, la fel si cu parcarile laterale.

Greierasi: nici Astra J nu e scutita de "greieri" si au inceput sa apara si pe la mine: suportul culisant din stalp al centurilor de siguranta anterioare, fata de usa la sofer si undeva din bord. Nu se aud mereu, se aud de regula cand motorul are intre 1.000 si 2.000 de ture. Cu radioul oprit sunt un pic deranjanti, dar pe masura ce ii identific o sa ma ocup de ei, nu ar fi prima masina la care fac asta.

Per total, impresia pe care o am este aceea a unei masini foarte comode in toate situatiile si cu o tenta sportiva. Cand apas acceleratia masina raspunde rapid, in curbe tine traiectoria, ruliu aproape inexistent ca o sportiva de rasa; dar senzatia este de "sportivitate invelita intr-un strat de vata", usor atenuata. Probabil sportivitatea au pastrat-o pentru OPC Smiley Imi permit totusi sa spun ca si asa, Astra nu are nici un motiv sa plece capul rusinata in fata concurentei - in limita greutatii si a cailor putere pe care ii are.

Desi am inceput sa-i vad si partile proaste (despre acestea intr-un post viitor), sunt multumit de alegerea facuta.

Mama isi dojeneste fiul: - Aha, deci in Spania nu vrei, in Italia nu vrei, fotbal nu stii sa joci... bine ma, atunci dă la facultate... să ajungem rasul blocului!!!
TDR
Hero Member

« Reply #17 on: June 03, 2010, 12:47:15 pm »

Sa o stapanesti sanatos!
Si eu am dat corsa Sad si am migrat spre rivala masinii tale din motive de confort,si de asemenea am comandat suspensia adaptiva.
Din cate am inteles si  la tine pe modul sport se modifica directia si raspunsul pedalei de aceleratie.
Imi place ca la tine se schimba si iluminarea bordului cand treci in modul sport.
Ai idee ce sistem este folosit pentru a rigidiza amortizoarele?(la vw stiu ca se magnetizeaza lichidul feromagnetic din interiorul amortizoarelor,si prin aceasta se schimba vascozitatea lichidului din interiorul amortizoarelor si implicit duritatea acestora)
« Last Edit: June 03, 2010, 01:08:41 pm by TDR » Logged

Corsa D 1.4  Cosmo
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #18 on: June 04, 2010, 08:29:26 pm »

Multumesc asemenea!

Golf 6 ai luat tu? Motor/nivel de echipare? Initial m-am uitat si eu la G6 si ma cam batea gandul sa iau, dar am vazut Astra apoi si a fost dragoste la prima vedere Smiley

Nu am idee de sistemul folosit pentru amortizoare, presupun ca se bazeaza tot pe un fluid magnetic... nici nu vreau sa ma gandesc la cat o sa coste schimbarea amortizoarelor Cheesy

In alta ordine de idei, citeam in ziarul local ca acum doua nopti au vandalizat 20 de masini din care jumate in parcarea din spatele casei unde locuiesc si unde parchez de obicei... din fericire in noaptea aia parcasem in alta parte ca nu mai era loc Cheesy asta da noroc. Am asigurare pt vandalism, dar nu am pofta sa stau cu masina noua in service din cauza unor tampiti drogati.

TDR
Hero Member

« Reply #19 on: June 05, 2010, 10:49:26 am »

La golf e vreo 800 de euro un amortizor din asta..dar comfortul vine cu un pret.
Oricum mai am un Golf in familie si are aproape 100.000 si nu da semne ca ar vrea alte amortizoare (e drept sunt obisnuite).
Deci si pe la voi sunt obsedati care zgarie masini..nasol,bine ca ai scapat.

Corsa D 1.4  Cosmo
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #20 on: June 24, 2010, 01:02:19 am »

Si pana la urma n-am scapat, am gasit-o dimineata lovita in parcare  Angry Bara fata si aripa dreapta fata de schimbat, usa dreapta fata de indreptat si bara spate "de indreptat". Si toata partea dreapta trebuie revopsita. 2.500 euro de daune pe care tre sa-i scot din buzunar.

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq6SrS0

dudu
Hero Member

« Reply #21 on: June 24, 2010, 08:56:22 am »

urat ... casco nu ai?

Corsa C 2006 (facelift), 1.2 80CP full + xenon 35W, cotiera, leduri pozitie, leduri numar inmatriculare ...
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #22 on: June 24, 2010, 11:10:53 am »

Nu am facut pentru ca nu acopera daunele de genul asta si atunci nu isi justifica 2.000 de euro. Deja o mie le ajunge pt RCA, furt si vandalism.

ungureanuflorinn
Hero Member

DISCOVER OPEL

« Reply #23 on: June 24, 2010, 11:22:13 am »

Unde o aveai in parcare? Iti poti explica cum de a fost lovita? Numai nenorociti pe Pamantul asta...

Corsa D 1.2 Enjoy + proiectoare ceata, oglinzi electrice, AC.
17 octombrie 2007, alb cassablanca, 40 000 km la 01.09.2010.
http://www.clubcorsa.ro/index.php/topic,2922.0.html
ecstrim
Hero Member

capsunar

« Reply #24 on: June 24, 2010, 05:44:42 pm »

A fost parcata in o parcare mare si nu am nici cea mai vaga idee cum au reusit s-o loveasca in halul ala... presupun ca a fost careva drogat sau beat si a facut mai multe manevre ca altfel nu se explica. Lovitura se pare ca a venit din fata in spate si de jos in sus  Shocked, a lovit deasupra rotii din fata si pe usa pasagerului din fata semnul e cam inclinat.

Am aflat cat costa si piesele, cam 150 eur aripa si 400 si ceva bara. Deocamdata mi-a curatat-o tinichigiul si nu se mai vede asa nasol, urmatoarele saptamani o sa o tin asa si mai vedem daca se repara pe banii mei sau tinichigiul gaseste alta solutie.

Noi sa fim sanatosi.

Tzutzurik
Sr. Member

« Reply #25 on: June 24, 2010, 08:52:34 pm »

Nasol! Credeam ca doar Romania e plina de handicapati!
Imi pare rau!

De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele

ungureanuflorinn
Hero Member

DISCOVER OPEL

« Reply #26 on: Today at 02:10:42 pm »

Ce s-a mai intamplat? Ce ai rezolvat?

Corsa D 1.2 Enjoy + proiectoare ceata, oglinzi electrice, AC.
17 octombrie 2007, alb cassablanca, 40 000 km la 01.09.2010.
http://www.clubcorsa.ro/index.php/topic,2922.0.html
Pages: 1 [2]  All Go Up Print 
« previous next »
Jump to: