Sunt la 2.200 km parcursi (majoritatea in autostrada) si revin cu alte impresii.
Incepe sa se simta diferenta intre modul Sport si Tour (sau cel putin incep sa ma obisnuiesc eu). Diferenta cea mai mare o constituie suspensiile, in modul Tour filtreaza mult mai bine micile asperitati; nu am observat nici o diferenta la denivelarile mari. In curbe masina nu se inclina deloc in nici unul din cele doua moduri si nici la franare. Am mai remarcat si ca daca tin viteza constanta pe tour si trec in mod sport masina accelereaza fara ca eu sa apas pe pedala de acceleratie. Per ansamblu, in Sport lasa impresia ca e o alta masina, devine mai nervoasa.
Directia este precisa, desi as fi preferat ca macar in modul sport sa aiba un raspuns mai direct. Aceeasi senzatie o aveam si la Corsa D, desi mult mai accentuata.
Tinuta de drum a masinii este excelenta pe asfalt; am inceput incet incet s-o testez la viteze mari pe autostrada si am ramas placut surprins. Fara sa realizez am si exagerat, in curba de 130 - 150 kmph am intrat cu 220

masina nu s-a miscat nici macar o virgula de la traiectoria impusa si a fost foarte "plata" in viraj, in schimb era sa fiu aruncat din scaun

asa mi-am dat seama cu ce viteza circulam. Pur si simplu suspensia functioneaza asa cum trebuie. Am inceput s-o verific si la capitolul viraje ac de par si deocamdata se prezinta foarte bine.
Confort: era sa dau de 3 ori in tot atatea radare fixe pe autostrada, de fiecare data cu viteze destul de mari. Trebuie sa ma obisnuiesc sa ma uit mai des la vitezometru, la 160kmph am impresia ca merg cu 130. Pe o bucata de autostrada de vre-o 150 de km, 3 benzi, drumul drept, tempomatul la 135kmph, era sa adorm de doua ori de plictiseala (ziua in amiaza mare si nu eram deloc obosit).
Consum: Daca merg ca un om normal in limitele legale de viteza chiar si putin peste, consumul mixt este un 6.8% cu traseu urban, extraurban si autostrada in proportii egale si fara sa-mi refuz cate o depasire in forta. Momentan computerul de bord indica 7.3%, asta din cauza ca mi-am facut de cap in autostrada.
Vizibilitate: Per total este ok, desi in multe curbe la stanga am probleme cu montantul A, incepe sa ma deranjeze ca uneori ascunde fix masinile care vin din sensul celalalt.
Cu mersul inapoi incep sa ma obisnuiesc, la fel si cu parcarile laterale.
Greierasi: nici Astra J nu e scutita de "greieri" si au inceput sa apara si pe la mine: suportul culisant din stalp al centurilor de siguranta anterioare, fata de usa la sofer si undeva din bord. Nu se aud mereu, se aud de regula cand motorul are intre 1.000 si 2.000 de ture. Cu radioul oprit sunt un pic deranjanti, dar pe masura ce ii identific o sa ma ocup de ei, nu ar fi prima masina la care fac asta.
Per total, impresia pe care o am este aceea a unei masini foarte comode in toate situatiile si cu o tenta sportiva. Cand apas acceleratia masina raspunde rapid, in curbe tine traiectoria, ruliu aproape inexistent ca o sportiva de rasa; dar senzatia este de "sportivitate invelita intr-un strat de vata", usor atenuata. Probabil sportivitatea au pastrat-o pentru OPC

Imi permit totusi sa spun ca si asa, Astra nu are nici un motiv sa plece capul rusinata in fata concurentei - in limita greutatii si a cailor putere pe care ii are.
Desi am inceput sa-i vad si partile proaste (despre acestea intr-un post viitor), sunt multumit de alegerea facuta.