Eu zic ca e prea lunga cutia de mai sus, are 190 cm vs 175 cm cat are a mea:
https://www.emag.ro/cutie-portbagaj-thule-motion-200-silver-glossy-410l-th620200/pd/DZZVZBBBM/. Eu am pus-o pana aproape de antena in spate, dar in fata pe parbriz cade apa pana in dreptul oglinzii/senzorului de ploaie daca as fi avut.
Din cate stiu, Motion 200 cum am eu nu se mai fabrica, ii zice acum Thule Motion XT M Titan Lucios -
https://portbagajeauto.ro/cutii-portbagaj/cutie-portbagaje-thule-motion-xt-m-titan-lucios.html. E si mai inalta cu aprox.7 cm decat Pacific 600, 46 vs 39 cm. Depinde ce iti doresti; pt.schiuri de 175??? iti trebuie Pacific, pe cand la Motion intra doar de 155 cm. La o cutie mai inalta ar trebui sa-ti intre si trolere mari. Avantaje si dezavantaje. Consumul oricum va creste in medie cu 1 litru/100 km in aceleasi conditii de mers. Zgomotul produs la 125 km/h va fi similar cu cel de la 140km/h fara cutie din ce imi dau eu seama, iar la viteze mai mari de 80-100 km/h se simte ca trage un pic mai greu. La parcarile subterane cu inaltime maxima de 210 cm intra fara probleme masina.
Cutia + barile au aprox.20 - 25 kg, deci in cutie nu ar trebui sa pui bagaj mai greu de 50 kg. deoarece, din cate imi aduc aminte, greutatea maxima admisa pe plafon ar fi 75 kg pt.Corsa. Bagajele se recomanda sa le distribui in cutie 1/4 in partea din fata si spate + 1/2 in zona de mijloc. Eu pun in ea cam de 2 ori pe luna peste 20 kg, dar 40 nu cred ca am depasit vreodata.
Pe barile wingbar cu latime normala iti incape un singur suport de bicicleta. Nu gasesc acum, dar mi-a zis un tip care avea mai multe suporturi de bicicleta pe barile wingbar, ca ar fi de 2 sau 3 latimi. De obicei gasesti varianta standard, cred ca 100 sau 110 cm. In cazul meu, daca barile le-as fi avut mai late cu 10 cm, ar fi incaput cutia + 2 suporturi de bicicleta, unul orientat in fata si celalalt in spate.
PS: pe a mea cutie s-a decojit vopseau de vreo cateva saptamani dupa 6 ani si jumatate. Se pare ca ar fi ars-o ceva, dar tot nu mi se pare in regula. Vreau sa fac o sesizare la Thule Romania zilele astea. Din ce am vorbit la reprezentanta lor din Bucuresti de pe str.Ispravnicului sector 2, materialul din care e facuta e acelasi cu cel din barile auto(ABS), ceea ce inseamna ca este maleabila si relativ usor de vopsit. Oricum trebuie sa o vopsesc in primavara deoarece in timp o vor ataca razele UV si poate deveni casabila. Una peste alta ma declar multumit de achizitie si utilitatea unui portbagaj suplimentar.