CORSA > Corsa D

Franele

<< < (80/118) > >>

cristidb:
Franele se dimensioneaza in functie de greutatea masinii si mai putin in functie de putere. Doar 1,6 si 1,7 au discuri pe spate.
Corsa nu are frane exceptionale, dar sunt suficiente.

nova:
Discuri pe spate sunt montate la motoarele 1.7CDTI si 1.6TURBO.
Franarea e la fel, chiar si cu tamburi pe spate. ABS-ul, CBC-ul, ESP-ul lucreaza la fel de bine.

Era o diferenta la discurile de pe fata: exista discuri de 257mm si 284mm (dimensiuni aproximative) ! Aceasta diferenta influenta mai mult uzura discului si a placutelor de frana!

Drive safe! :)

cristidb:
Sunt doua componente care afecteaza franarea. Frecarea dintre placute si disc sau saboti si tamburi si frecarea dintre cauciuc si asfalt. Degeaba imbunatatesti sistemul de franare cu discuri mai mari si discuri in loc de tamburi pe spate daca rotile nu au destula aderenta la asfalt din cauza ca sunt prea inguste sau nu au destula apasare pe ele.
Cu jante mari si gume late poti bebeficia de un sistem de franare imbunatatit. Altfel nu reusesti decat sa faci ABS-ul sa intre la fiecare franare mai energica.
Mare parte din franare se face cu rotile fata. Spatele asigura doar 20-30 % din franare.
Cu o suspensie mai ferma transferul de masa la franare e mai mic si franele spate sunt utilizate mai eficient.

@teddy:
corsa este una din masinile cu cele mai tari suspensii in clasa ei, deci lipirea de drum este exemplara, la fel stabilitatea, etc.
de asemenea, intre masinile din clasa ei, are rotile cele mai mari, standard.

nu contest faptul ca poti pune 17 toli cu 205, dar cred ca iti vei ura alegerea, dupa ce ti se misca rinichii de la loc, in groapele patriei...

ce va recomand eu: tineti presiunea corecta in roti, oridecare marime ar avea.

Renu':
Stabilitatea lasa de dorit daca ai gume de 2-3 ani si tragi brusc de volan.....in rest pe serpentine chitzaie la curbe,in trafic slalom este impecabila.Daca ar avea 3-400 de cai si acelasi consum ar fi masina perfecta :P

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version