Author Topic: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT  (Read 89602 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TDR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1616
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #30 on: April 13, 2008, 11:17:21 pm »
Asta ar fi ceva nou..sa coste mai ieftin un lucru aftermarket decat daca il cumperi din fabrica.
Golf VI  TSI
Ex : Corsa D Z1.4XEP  Cosmo

Offline strutzzy

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3296
  • 111.000km din 12.01.2008
    • ---=== Fifi ===---
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #31 on: April 13, 2008, 11:39:07 pm »
Nu uitati ca pachetul "computer de bord + tempomat" costa 250 euro. Yeti si-a pus doar tempomat,  nu tot pachetul.

Offline TDR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1616
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #32 on: April 14, 2008, 12:20:45 am »
Nu am uitat...CB-ul se poate activa no cost deoarece este doar chestiune de soft.
Golf VI  TSI
Ex : Corsa D Z1.4XEP  Cosmo

Offline yeti

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 778
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #33 on: April 14, 2008, 06:47:46 am »
Am fost si eu surprins de costul relativ mic. Va dau detaliile facturii si o sa vexeti ca nici nu prea puteau sa-mi ia mai mult:
Maneta - 193.11 RON
Manopera  - 166.66 RON
Materiale auxiliare - 5.00 RON
Total - 364.78 RON

Pentru maneta am facut precomanda si a venit in 10 zile.
Manopera a fost considerata 2 ore: 1 ora pt instalare maneta si 1 ora pt activare.
Materialele auxiliare nu au fost detaliate.

Nu stiu cat a durat efectiv lucrul la masina, dar am lasat-o la service la 8:30, pe la ora 10:30 m-au sunat sa-mi ceara codul de securitate si pe la 12:00 m-au sunat ca este gata.

Mi-au dat maneta veche inapoi dar de fapt este doar un "ciot" de plastic, partea cu contacte a ramas pe masina.


Daca masina nu are switch la ambreiaj (poatew fi cazul celor pe benzina) la costul de mai sus trebuia adaugat cam 70 RON switch-ul si poate manopera aditionala.
Opel Mokka Cosmo 1.4T benzina, 4x4, Velvet red, BFGoodrich g-Grip allseason2 (ex. Corsa D 1.3 CDTI)

Offline yeti

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 778
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #34 on: April 15, 2008, 11:53:57 pm »
Salut,

Am vazut postul tau despre montarea tempomatului. Te rog sa-mi spui daca ai CB. Stiu ca tempomatul si CB sunt legate si ma gandesc ca daca pt. tempomat nu a trebuit montat nimic in plus (fata de maneta), nici pt. CB nu trebuie montat nimic in plus. Adica daca ai afisajul adecvat (BID sau GID) il poti activa doar cu Tech2.

Merci frumos!

Am primit intrebarile de mai sus printr-un mesaj privat. Pentru ca aceste lucruri presupun ca intereseaza pe mai multa lume, am sa raspund aici adaugand si alte detalii/informatii:

- Nu am BC, nu am BID sau GID. Am TID si simplu display intre "ceasurile" din bord.
- La Corsa D, tempomatul si BC nu sunt conditionate functional unul de altul, deci nu este necesar BC ca sa instalezi tempomat. De asemenea, tempomatul nu utilizeaza nici o functie de afisare informatii, asa ca nu are nevoie de vreunul dintre display-urile "speciale"
- La masina mea a fost suficient schimbarea manetei din stanga volanului. De asemenea, ,masina mea fiind un diesel, switch-ul de la pedala de ambreiaj era deja montat si cablat. Pentru "benzinare" poate fi o chestiune care trebuie adaugata la instalare/activare tempomat.
- Pe un forum italian (multumesc lui ecstrim pentru ajutor) exista o discutie cu privire la necesitatea realizarii unei legaturi suplimentare in instalatia electrica a masinii.  Judecand dupa valoarea mica a materialelor auxiliare utilizate (5 RON), cred ca masina a venit din fabrica complet cablata pentru tempomat.

- Daca problema cablarii este rezolvata, consider ca pentru a avea tempomat nu este obligatoriu a instala maneta speciala. Pot fi gasite si alte moduri de a comanda tempomatul. Practic este nevoie de 3 butoane (contacte simple), care cu putina imaginatie se pot instala pe masina intr-un mod ergonomic si estetic (opinia mea este ca, virgula, controlul tempomatului prin rasucirea manetei nu este cea mai comoda solutie). Si nici nu este nevoie de 3 butoane, sunt de ajuns doua, unul pentru activare+crestere viteza si altul pentru reducere viteza. Functia celui de al treilea buton, dezactivare tempomat, poate fi preluata de apasarea scurta pe una dintre pedalele frana sau ambreiaj. Si daca sunteti suficient de priceputi si aveti comenzile radio-CD pe volan, se poate rezolva si fara butoane aditionale. Se pot folosi butoanele din stanga volanului pentru comanda tempomatului. Acest "proiect" a fost in atentia mea la un moment dat, dar a trebuit sa apelez pana la urma la maneta si la service, fiind conditionat de a rezolva problema inainte de Paste.
Opel Mokka Cosmo 1.4T benzina, 4x4, Velvet red, BFGoodrich g-Grip allseason2 (ex. Corsa D 1.3 CDTI)

Offline Vauxhall

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Corsa Picks Corsa People !! :)
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #35 on: May 21, 2008, 01:42:59 pm »
Imi poate spune si mie cineva ce este acel tempomat mai exact ca nu am inteles. Mersi.
1.3 CDTI Enjoy 90 CP Lancelot 5 usi; DJ8 XZCD OFB.
HD-08-FMY

Offline ecstrim

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 729
  • capsunar
    • Property for sale in Puglia, Italy
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #36 on: May 21, 2008, 01:59:49 pm »
Pe scurt: tempomatul sau cruise control-ul este un dispozitiv care mentine constanta viteza avuta de masina in momentul activarii, fara ca soferul sa mai apese pedala de acceleratie.

Uita-te in manual, acolo gasesti explicatiile oficiale, care sunt si mai detaliate.
Astra J 2.0 CDTI - Sport - White

Mama isi dojeneste fiul: - Aha, deci in Spania nu vrei, in Italia nu vrei, fotbal nu stii sa joci... bine ma, atunci dă la facultate... să ajungem rasul blocului!!!

Offline anemofis4

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 554
  • IF 85 DAV,62.000 km pana acum
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #37 on: May 21, 2008, 03:13:43 pm »
cred ca al meu e stricat. daca reuseam sa-l pornesc, si trebuia sa pun apoi frana, deci el se decupla, apoi tata il mai punea in functiune. viteza era peste 70, am actionat frana de picior, am apasat butoane, nema. n-a vrut si asta e :( trebuie o vizita pe la service.

Offline laurentiu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2111
  • BR 27 LAU
    • http://www.clubcorsa.ro/index.php/topic,1207.0.html
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #38 on: May 21, 2008, 07:04:18 pm »
La mine na facut niciodara faze... merge de la 30 km\h in sus si e foarte util
1.2 80 cai, 5 usi alb casablanca enjoy interior negru/rosu+scut motor,DVD Pioneer 7 dif, comenzi volan, aer conditionat, faruri ceata, sasiu sport coborat, suspensii sport, jante de 17" 215/45, pilot automat, computer de bord.+ woofer SPL XTR 10" + SPL ICE 800
FLORICICA ALBA :o

Offline big_manevra

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 213
  • B-32-GON
    • Fratzica
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #39 on: May 22, 2008, 10:07:11 am »
Apropo de faza asta ca merge de la 30 de km in sus . Dupa ce am aruncat un ochi pe topicul cu ecranele ascunse am setat sa imi arate viteza reala pe CID . Am vrut sa vad la ce viteza '' reala '' pot activa  tempomatul . Surpriza : l-am activat la 25 de km/h , mai jos nu merge
Furia Rosie Turbo - Enjoy 1.3 90 CP Mp3 Aer conditionat ESP Oglinzi incalzite Proiectoare Pachet drumuri grele BC Tempomat

Offline laurentiu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2111
  • BR 27 LAU
    • http://www.clubcorsa.ro/index.php/topic,1207.0.html
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #40 on: May 22, 2008, 10:52:35 am »
Hmm...si iti arata pe ecran viteza la care esti? :o
1.2 80 cai, 5 usi alb casablanca enjoy interior negru/rosu+scut motor,DVD Pioneer 7 dif, comenzi volan, aer conditionat, faruri ceata, sasiu sport coborat, suspensii sport, jante de 17" 215/45, pilot automat, computer de bord.+ woofer SPL XTR 10" + SPL ICE 800
FLORICICA ALBA :o

Offline big_manevra

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 213
  • B-32-GON
    • Fratzica
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #41 on: May 22, 2008, 11:00:52 am »
da
Furia Rosie Turbo - Enjoy 1.3 90 CP Mp3 Aer conditionat ESP Oglinzi incalzite Proiectoare Pachet drumuri grele BC Tempomat

Offline luk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • IL - 27 - LUK
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #42 on: May 22, 2008, 01:34:44 pm »
Salut corsarilor! Am o intrebare pentru voi cei care aveti pilot automat-tempomat.Cand il activati , pe langa faptul ca nu-ti mai amorteste piciorul pe acceleratie, regleaza  si consumul minim de combustibil ?
corsa 1.2l, 5 usi, varianta enjoy, black saphire, optional=(aer conditionat + radio cd, pachet drumuri grele)

Offline laurentiu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2111
  • BR 27 LAU
    • http://www.clubcorsa.ro/index.php/topic,1207.0.html
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #43 on: May 22, 2008, 02:34:19 pm »
Deci mai repeti o data etapele pt activare, Plsss
1.2 80 cai, 5 usi alb casablanca enjoy interior negru/rosu+scut motor,DVD Pioneer 7 dif, comenzi volan, aer conditionat, faruri ceata, sasiu sport coborat, suspensii sport, jante de 17" 215/45, pilot automat, computer de bord.+ woofer SPL XTR 10" + SPL ICE 800
FLORICICA ALBA :o

Offline strutzzy

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3296
  • 111.000km din 12.01.2008
    • ---=== Fifi ===---
Re: PILOT AUTOMAT - TEMPOMAT
« Reply #44 on: May 22, 2008, 02:51:06 pm »
@Luk: nu iti "regleaza consumul minim", doar mentine viteza constanta. Un sofer nu poate tine viteza perfect constanta, mai accelereaza un pic, mai reduce un pic viteza, si asta inseamna un consum suplimentar. Cand activezi tempomatul, se reduce un pic consumul datorat acelor mici variatii de viteza pe care le da soferul. Pana la urma aceste variatii de viteza sunt inerente: te mai zdruncina un pic masina si apesi un pic mai tare, te fura peisaju' si ajungi la 140 (iar tu voiai sa mergi cu 130, deci dupa aia reduci), ceva de genul. Oricum, eu cred ca economia de combustibil nu e criteriul principal pentru a pune aceasta optiune, ci confortul la drum lung.